zaterdag 24 april 2010

Some old darns and the start of a new one

I have fallen in love.... again you might think, but this time it's not a man...it's an old piece of fabric, with the most wonderful darns.Unfortunately it's not mine but it's a visitor.It's one of the samplers Tammy is trying to sell, but as Tam is in America at this moment, visiting her girls, I was the lucky girl to baby-sit it and have a closer look . There are the most exquisite darns on it,which, as you all know is my favourite kind of stitching

Which brings me to my own darning sampler...I'm strugling with the first darn.I'm still not happy with the colour...Perhaps it's the fabric, something I need to sort out.
So I started a new thingy, again in pink (sorry but I really love the colour) It's number 4170 by DMC ,which runs over in different shades of pink.
Then Harriët surpised me with the most lovely cake-forks and coffee-spoons, really sweet......


Ik ben verliefd.....alweer zullen sommige denken, maar deze keer is er geen man in het spel...het is een oud stuk stof met de meest prachtige stoppen.Helaas is hij niet van mij maar heb ik hem te logeren.Het is een stoplap die Tammy probeert te verkopen,maar aangezien Tam op visite is bij haar dochters in America was ik de gelukkige die mocht oppassen en er een klein studietje aan mag wijden.Het zijn de mooiste stoppen en stoppen is nog altijd, zoals jullie misschien wel weten, mijn meest favoriete handwerkteckniek.


Wat me brengt op mijn eigen stoplap..Ik ben nog steeds aan het worstelen met mijn eerste stop,niet omdat de techniek zo moeilijk is, maar omdat ik nog steeds niet tevreden ben over de kleur.Misschien ligt het aan de stof, dat is iets wat ik nog uit wil zoeken.
Dus ben ik ook maar aan een nieuw borduurtje begonnen, weer in het roze ( sorry maar ik ben nu eenmaal weg van die kleur).Ik gebruik nr 4170 van DMC een overlopende roze kleur, best grappig.En alweer een verrassing van Harriët, schattige taartvorkjes en koffielepeltjes, echt lief

Hugs and liefs
Erna

24 opmerkingen:

 1. Wat leuk die taart vorkjes en lepels, ik wilde ze groter aan klikken maar bij deze kan het niet om ze goed te bekijken jammer. Wat lief van Harriët..

  Je stoplap ja Erna je moet van deze kleur borduurzijde afstappen. Hij is te licht voor wat jij er mee wild doen, dan zie je je stoplap beter.
  Zo de juffrouw heeft gesproken, ja of zij nou overal verstand van heeft ..
  Iets harder roze , of wat dacht je de kleuren van de mooie stoplap van Tammy.

  Wat ben jij toch een bofkont dat jij erop mag passen in de tijd dat Tammy weg is.

  FIjne dag Liefs José

  BeantwoordenVerwijderen
 2. What a beautiful sampler, and your WIP is just as lovely. I think it looks grat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Erna , this sampler is just wonderful and your own progress is nice .Like Siobhan, i think it will look great .
  I wish you a nice and great sunday ,
  Isa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gorgeous darning sampler Erna, looks very Scottish too, right up your street.

  Love your darning in pink and natural, persevere, you will get there!!
  Hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk. Ja, je houdt precies echt wel van roze ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige stoplap logeert er bij jou!En dat borduurtje ziet er schattig uit in het roze, ik ken die kleur nog niet. Dat stopwerk ziet er mooi uit, hoewel het een beetje wegvalt bij deze stof, dat komt waarschijnlijk omdat het geen kruisjes zijn. Misschien is het in het echt veel duidelijker te zien en het is altijd moeilijk om iets op zijn klein stukje te beoordelen. De kleuren passen op zich prachtig bij elkaar. Ben benieuwd hoe het verder gaat. Die lepeltjes en vorkjes zien er heel leuk uit, idd jammer, dat de foto niet te vergroten is.
  Liefs, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je ne comprends pas tout...et c'est bien dommage car c'est très beau et promet un bel ouvrage!
  Amicalement
  Françoise

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooohhh Erna hier heb ik helemaal geen verstand van .... een stoplap met verschillende technieken , ik doe het je niet na meis !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Erna, toch zou ik eens doorgaan met de stop waar je mee bezig bent. Hoe meer erop staat hoe mooier het wordt. Of heb je mogelijk moeite met het zien van de kleur?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Great sampler Er and I just love the sweet pink in your wip. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow that darning just looks too cool. I did some on a Teresa Wentzler design once and the effect was pretty cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dat ziet er weer geweldig uit allemaal !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hello :) Indeed a wonderful sampler. Would you know where your friend Tam may be selling the sampler? Or a way I could contact her for the price? Thank you, Pelin

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het ziet er prachtig uit, zelf hou ik het nu nog maar even gewoon op kruissteekjes.

  De foto boven aan je blog is trouwens ook heel mooi, waar is deze genomen, we zijn zelf ook een paar keer in Schotland geweest en hebben er genoten!!!

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Erna: what a wonderful embroidery!!!
  Hugs & Kisses!!!

  Argante

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik zie het al, je hebt het weer flink te pakken, hihi !
  en errrug leuke lepeltjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha, bij "stoppen" moet ik gelijk denken aan die dikke knoedels onder onze sokken vroeger! Geloof dat er nu bijna niemand meer is die deze techniek als nuttig gebruikt, maar alleen voor de sier zoals hier. Wist trouwens niet dat er zulke prachtige stopwerken bestonden!
  Fijn weekend!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow, die samplers zien er echt heel mooi uit.
  Bedankt voor je bezoekje aan mijn nieuwe blog ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 19. It's true... you can't understand my blog written in italian... so my last post is also in english! I'll present you my first free chart...
  Have a lovely sunday my dear!

  Argante

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi,
  ik zag dat je volger bent geworden op mijn nieuwe blog Anna Parenna. Ik ga toch verder op mijn oude blog en daar heb ik een nederlands en een engelstalige van. Misschien vind je het leuk om mij daar te volgen ??

  http://zuinigheidmetvlijt.blogspot.com
  http://cakeandcappuccino.blogspot.com

  Alvast bedankt
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooie stoplap zeg, zou je hem zelf niet proberen te kopen, zo'n mooie.
  Ik moet zeggen dat ikzelf ook eens geprobeerd heb om te stoppen maar echt goed is het niet gelukt hoor!
  groetjes en tot donderdag
  liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hello dear, hope that step by step the spring will come, because yesterday and a great part of today was raining and was windy like in september. Well this your new work is really amazing, the present are also so cute. With love from Loredana,

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hai Erna,

  Bedankt voor je berichtje. Altijd leuk om wat te horen en nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde interesses! Mijn moeder heeft ook zo'n mooi stoplapje van mijn oma. Ik zal deze binnenkort ook een fotograferen en laten zien, tegenwoordig kennen wij dat helemaal niet zo he (tja, die jeugd van tegenwoordig ;o)
  hihi, fijne dag en veel borduurplezier.

  BeantwoordenVerwijderen